Over Vi-Ja-Koi

Vi-Ja-Koi is de naam van mijn bedrijf. Deze naam is, met mijn vader, bedacht en staat het voor:
Vi – leven
Ja – de eerste 2 letters van mijn naam
Koi – één van mijn hobby’s

Ik, Javie Verhoef, ben zelfstandig huisschilder van beroep, met passie voor vakkundig, traditioneel, hoogwaardig werk, waardoor schilderwerk een kunst wordt.
Mijn hobby’s zijn koi en bonsai waarbij water steeds als rode draad aanwezig is.

afb. wie ben ik

Water en lucht zijn voor mij misschien wel de 2 meest elementaire zaken in het leven. Zonder deze twee zaken is leven voor de meeste mensen en dieren onmogelijk.
In 2006 kwam ik in aanraking met de zogenaamde vitalisers. Op het moment dat ik voor het eerst een vitaliser in handen kreeg wist ik al wat ze voor mij zouden gaan betekenen.
Een spannende ontdekkingsreis startte, zowel in mijn schilderwerk als in mijn passie voor bonsai en de koi.

Ik heb in mijn schildersvak ontdekt dat de vitaliser mijn verf verbetert. De verf dekt beter en vloeit makkelijker, terwijl de dekkracht groter is. Opmerkelijk is ook dat huidirritaties, veroorzaakt door agressieve stoffen in verfproducten, verdwijnen. Mijn ‘exceemplekjes’ verdwenen snel en wondjes behandel ik met veel succes met hoog vitaal water.

Overtuigd van de positieve werking heb ik mijn woning en mijn koivijver uitgerust met een speciale koi vitaliser. Allerlei positieve effecten werden zichtbaar in de vijver. Het water ‘glanst’ en de filters stinken niet meer.

Nadat ik mijn ervaringen met KOI 2000 deelde, hebben we gezamenlijk de Koi show in Hilvarenbeek met vitalisers behandeld. Ik werkte inmiddels al met Aqua Aurora samen maar sindsdien werd deze samenwerking hechter en is mijn koivijver uitgegroeid tot de proefvijver van Aqua Aurora. We hebben voersoorten en vijverproducten met vitalisers behandeld en in mijn vijver getest.

afb vitalisers in Japan

De invloed van vitalisers en vitaal water reikte zelfs tot in Japan. Dit leidde in 2008 al tot een bezoek bij enkele koi kwekerijen waar een aantal vitalisers zijn afgeleverd en geïnstalleerd.

Ondertussen zijn ook in Nederland en België tientallen koi- en vijverspeciaalzaken met vitalisers uitgerust.
Nadat Aqua Aurora in 2012 met de multifunctionele zelfreinigende wegberm de Milieu Innovatieprijs 2012 won, hebben we een aangepast mineraal mengsel voor koi vijvers getest. Dit alles heeft geleid tot een prachtige vitale en gezonde vijver.

Tot op de dag van vandaag ben ik positief over de mogelijkheden en effecten van vitalisers en ik voel me dan ook bevoorrecht mijn ervaring, passie en kennis over vitalisers en vitaal water te delen met anderen.