Vi-Ja-Koi op een bonsai show

September 2017 – Op uitnodiging in het weekend van 16-17 september in België, bij de SOLV Tuinbouwschool in Sint Truiden om precies te zijn. Hier werd door bonsaiclub Miyagi een feestweekend georganiseerd. Javie (Vi-Ja-Koi) was hier, samen met Astrid (YourInnergy) aanwezig om de mensen kennis te laten maken met vitaal water en vitalisers.

Naast prachtige bonsai’s en unieke (handgemaakte) potten was de sfeer gezellig en de locatie uitstekend. In de stand van ons natuurlijk vitalisers en vitaal water, zodat mensen daadwerkelijk gevitaliseerd water konden proeven of voelen. Wist je dat ongeveer 90% van de kinderen verschil proeft, ongeveer 75% van de vrouwen en ongeveer 60% van de mannen en dat een groot deel van de mensen die geen verschil in water proeft het wel kan voelen…

afb cotoneaster
Cotoneaster

Uiteraard hebben we zelf ook genoten van de tentoongestelde bonsai’s. Soms bijna onwerkelijk en onbegrijpelijk dat het mogelijk is een plant op zo’n manier te vormen.

Zelf beoefen ik al ruim 40 jaar bonsai en kan ik wel zeggen dat ik echt mooie exemplaren bezit. Van een aantal bomen weet ik dat het heel bijzonder is dat ze überhaupt als bonsai bestaan want dat zou niet mogelijk kunnen zijn. Nou ja, toch is het zo.

Een aantal van mijn bonsai’s had ik meegenomen en in de stand geplaatst. Het aantal maal dat ik heb moeten zeggen dat deze bomen niet te koop waren is ontelbaar. Vooral mijn oudste bomen met prachtig dikke stammetjes en voeten kregen veel aandacht en vraag. Tja helaas, dat zijn dan toch een beetje ‘mijn kindjes’ en ik ben wel heel trots dat ik deze bonsai’s nog heb. Op vragen over voeding en verzorging kan ik heel simpel zijn. Sinds mijn kennismaking met vitalisers en vitaal water gebruik ik alleen nog vitaal water voor mijn bonsai’s! En dat dit effect heeft mag een ieder zelf beoordelen, ik ben ervan overtuigd dat voeding – in mijn geval met vitaal water – allesbepalend is. Het vitale water is voedselrijk water dat de juiste sporen en mineralen bevat en – heel belangrijk – ook opgenomen kan worden door een plant.
En dan is het logisch te bedenken wat dit water voor mij doet. Ik ervaar dat het gebruik van vitaal water ook voor mij heel veel heeft betekent. Ik voel dat in heel mijn lijf en inmiddels weet ik uit ervaring dat de toepassing van vitaal water veel voor mijn gezondheid heeft gedaan. Deze zomer heb ik de ziekte van Lyme opgelopen en ondanks dat ik wel last gehad heb van mijn gewrichten, spieren en mijn hele lijf ben ik verrassend snel van deze ziekte verlost. Nu nog de laatste restjes ‘opruimen’ en dan ben ik weer helemaal opgeknapt. Ik weet zeker dat het vitale water mij hierbij heeft geholpen.afb info geven

Terug naar de bonsai’s. We hebben 2 heel leuke en inspirerende dagen gehad bij deze bonsaiclub. Heel bijzonder om de verschillende reacties op de waterproeverijen te horen. Veel positieve reacties gehad en ik vind het dan ook heel leuk dat we de volgende keer weer mogen komen. Dat duurt nog even maar wie weet zijn we toch weer eerder te gast bij deze club. We hebben gehoord dat er mogelijk een workshop zal worden georganiseerd met water als thema. Dus, wie weet komt een eerder bezoek aan bonsaiclub Miyagi eerder dan verwacht.
afb impressie bonsaiclub